PehmoShop_kantokoppa_logo

PEHMOSOPPI

Käsityöohjeita vaatetukseen, leikkiin ja kotiin

Neulottu tiskirätti ohuesta langasta

Sydämellinen tiskirätti tuo iloa siivoukseen. Siivouksessa voi onneksi käyttää kauniita välineitä ja omaan sisustukseen sopivan tiskirätin saa neulomalla se sopivan värisellä langalla. Tämän tiskirätin kehtaa jättää kuivumaan hanan ympärille.

Neulottu tiskirätti sydänkuviolla

Ohut rätti kuivuu nopeammin

Sydämellinen tiskirätti on neulottu kolmosen puikoilla ohuehkosta Sandes Garnin Tynn Line -langasta, jossa on mukana pellavaa. Pesuohjeen vastaisesti olen pessyt rätit 60 asteessa, ja ne ovat kestäneet pesun moitteetta. Ohjeeseen sopii mikä tahansa ohuehko lanka, jonka neuletiheys on lähellä ohjeellista (27 cm sileää neuletta = 10 cm). Neuletiheys ei ole ohjeessa niin tärkeä, mutta paksummalla langalla tulee isompi ja paksumpi rätti. Bambu-langat käyvät hyvin, sillä bambu on antibakteerista.

Ohuempi tiskirätti kuivuu nopeammin, eikä ala haista niin helposti kuin paksummasta langasta tehdty. Mielestäni ohut tiskirätti on myös helpompi puristaa riittävän kuivaksi.

Neulotulla tiskirätillä pyyhitään pöytää

Ohje sydämelliseen tiskirättiin

Voit ladata .pdf-tiedostona olevan ohjeen alla olevasta linkistä tai klikkaamalla ohjeen kuvaa.

Tilaa PehmoShopin uutiskirje

Pehmolelun kantokoppa ohjeet

PehmoShopin uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt PehmoShopin tietosuojaehdot. Uutiskirjeen tilaamisen voi lopettaa milloin tahansa.