PehmoShop_kantokoppa_logo

PEHMOSOPPI

Käsityöohjeita vaatetukseen, leikkiin ja kotiin

Helppo ohje tossuihin – villasukista tossut nahkapohjallisilla

Näiden helppojen tossujen ohje syntyi kuin itsestään, kun koululainen oli jo useamman kuukauden ajan pyytänyt uusia tossuja harrastukseen vanhojen puhki kuluneiden tilalle. Välillä käytössä oli villasukat, mutta ne ovat kivilattialla hirmuisen liukkaat. Päätin siis kokeilla, miten nahkapohjallinen toimii villasukan kanssa. Valitsin ehtymättömän oloisesta villasukkavarastostamme – kiitos mummut ja muut lähipiirin neulojat –paksut ja reilunkokoiset sukat, joihin ompelin käsin nahkapohjallisen. Villasukkatossut ovat olleet mieluiset ja toimineet hyvin!

Villasukkatossut jalassa
Villasukkatossut - helppo ohje tossuihin

Villasukkatossut kuvitettu ohje

Aloita piirtämällä jalkapohjien kuvat paperille. Leikkaa piirrokset irti ja käytä niitä kaavoina. Lisää leikatessa n. 0,5 cm saumanvarat.

Vaihda ompelukoneeseen nahkaneula tai paksu normaali neula. Ompele mahdollisimman pitkällä tikillä n. 0,5 cm päästä reunasta tikkijuova.

Parhaiten pohjalliset toimivat villasukista joissa kärkikavennus on kahdella reunalla. Esimerkiksi Novitan sivuilla esitetty kavennustapa vaikuttaa sopivalta. Mutta toimivat villasukkatossut saa, vaikka kavennus olisi millainen, kun asettelee sukan pohjan tasaisesti nahkaa vasten, niin ettei sukkaan jää ryppyjä. Itsellänikään ei ollut varastossa kuin sukkia joissa oli pyöreä kärkikavennus.

Ompele pohjalliset kiinni villasukin pohjiin käsin. Laita nahan nurja puoli ulospäin; se on pitävämpi kuin oikea puoli.

Kerhotossujen ohje
Villasukkatossujen ompelu

Materiaalit saa helposti hankittua kierrätettynä

Nahkaa saa helposti ostettua käytettynä, esimerkiksi kirpputoreilla on välillä myynnissä edullisesti nahkatakkeja ja housuja. Eli kannattaa hyödyntää Fridojen ym. muiden poistopäivät, jolloin vaatteita saa edullisesti! Myös villasukkia saa usein kirpparilta hurjan edullisesti.

Tilaa PehmoShopin uutiskirje

Pehmolelun kantokoppa ohjeet

PehmoShopin uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt PehmoShopin tietosuojaehdot. Uutiskirjeen tilaamisen voi lopettaa milloin tahansa.